October 28, 2013

Αφιέρωμα στις 15 ομάδες της Δύσης.

29  Οκτωβρίου. Για  τους λάτρεις της πορτοκαλί θεάς, η συγκεκριμένη ημερομηνία ισοδυναμεί με την έναρξη μιας ακόμα συναρπαστικής μπασκετικής περιόδου,με ανατροπές και πολύ πολύ θέαμα. Η αυλαία για το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη,ανοίγει στις 29 Οκτωβρίου με τους Φιναλίστ Spurs, τους δυνατούς Grizzles, τους ανανεωμένους Rockets και τους υποσχόμενους Warriors. Σε μια σύντομη λοιπόν προσπάθεια να αποτυπώσουμε τις ιδέες και τις προβλέψεις μας για την φετινή σεζόν,θα αποπειραθούμε να σας παρουσιάσουμε εν συντομία τις ομάδες, μιας μοιρασμένης και πλέον υπερδύναμη, της δυτικής περιφέρειας.



Dallas Mavericks


To 2012/13 ήταν η χειρότερη season στην σύγχρονη ιστορία τους. Παρά την προσθήκη του OJ Mayo, πλέον οι Mavs καλούνται να αλλάξουν σελίδα, με τον πρόεδρο της ομάδας να λέει ότι θέλει πρωτάθλημα. Έτσι λοιπόν, άρχισαν οι περικοπές από εδώ και από εκεί. Πρώτα έφυγε ο OJ Mayo και διάφορα συμβόλαιο ακόμα, καθώς ο πρωταρχικός στόχος των Mavericks ήταν  ο Howard, κάτι που δεν κατάφεραν τελικά. Έτσι γέμισαν το ρόστερ με κάποιους καλούς παίχτες και πολλούς βοηθητικούς. Καλντερόν και  Monta Ellis θα παίζουν στα Guard, μαζί με τον νέο, επίσης, Wayne Ellington που ψάχνει ομάδα να στεριώσει. Οι Mavs συνέχισαν το γέμισμα με την προσθήκη του Εbanks, τον 25χρονο από το Ισραήλ Gal Mekel, τον Davin Harris, τον Mickey McConnell, και μετά πάμε σε πιο γνώριμους παίχτες. Όπως ο DeJuan Blair, Samuel Dalembert και τον πιτσιρικά Fab Melo. Ασχέτως ποιοι ήρθαν ή ποιοι έφυγαν ο σταρ παραμένει ένας. Ο Dirk. Αν αυτός δεν μείνει υγιείς και να συνεχίσει στο ψηλό επίπεδο, δύσκολα οι Mavs θα κάνουν κάτι καλύτερο.Ωστόσο πρέπει να υπολογίσουμε ότι πλέον είναι 35 και ο οργανισμός του δεν είναι τόσο δυνατός. Και σίγουρα τα 20 εκατομμύρια που θα πάρει φέτος πονάνε την ομάδα που θέλει πρωτάθλημα, πόσο μάλλον αν ο Γερμανός  απουσιάσει πάλι για 20-25 παιχνίδια. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποχωρίσει και αυτός, και το Dallas να ψάξει για νέα φόρμουλα καθώς αυτή του 2011 δεν υπάρχει ποια, όσο και να θέλει ο Mark Cuban


Με λίγα λόγια: Η ομάδα θέλει κάτι παραπάνω από νέα πρόσωπα. Από την στιγμή που απέτυχε να φέρει τον Howard η ομάδα δεν έχει ελπίδα. Το πρότυπο του 11 πέθανε. Ο Καλντερόν δεν είναι Kidd, lockdown defender επιπέδου Terry δεν υπάρχει, και φόβητρο στο 5 δεν θα βρεις.


Πρόβλεψη: Θα προσπαθήσουν να μπουν στα playoff.


Houston Rockets


Για τους περισσότερους είναι η νέα δύναμη της δύσης. Ο ερχομός του Howard ήταν η πιο hot κίνηση του καλοκαιριού. Φέτος οι προπονητές θα έχουν μπόλικο υλικό αλλά και πολύ δουλειά. Είναι μια νέα ομάδα, νέα φιλοσοφία και θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι ευθύνες μεταξύ τον παιχτών. Προσωπικά δεν πιστεύω πόσο ικανός είναι ο McHale, και θα μπορούσαν να πάρουν κάποιο καλύτερο φέτος. Τέλος πάντων. Στο Houston ο Howard δεν ήταν αρκετός και εκμεταλλεύτηκαν το αρκετό Σάλαρι Καπ που είχαν. Φέραν μια παλιά καραβάνα που έχει ξανά παίξει για λίγο στο Houston, τον Marcus Camby. Είναι σαφές ότι θέλουν να ξεχάσουν το περσινό πανηγύρι στην άμυνα των Rockets. Και παρά τα 39 του χρόνια ο Camby ακόμα μπορεί να δώσει λύσεις στην άμυνα, στα rebound αλλά και στα αποδυτήρια καθώς είναι πολύ έμπειρος παίχτης και όλα τα αποδυτήρια θέλουν τέτοιους παίχτες. Στην περιφέρεια φέραν τον Wingman Ronnie Brewer για να δώσει λύσεις στην άμυνα αλλά εκτός αυτού συμφέρει καθώς δεν απαιτεί να έχει την μπάλα στα χέρια του, όπως και ο Patrick Beverly. Ο Leslie Alexander έβαλε το χέρι του βαθιά στην τσέπη και περιμένει αποτέλεσμα. Η μόνη μου ανησυχία περί του αποτελέσματος, δηλαδή πρωτάθλημα, είναι ο Jeremy Lin. Έχει αποκτήσει hype που έχει να κάνει πιο πολύ με το background του παίχτη παρά σαν τις ικανότητες του σαν παίχτης. Δεν είναι σε καμία περίπτωση poing guard πρωταθλήματος, και έχει και το κακό να θέλει την μπάλα στα χέρια του για να σκοράρει, παρά για να οργανώσει. Οι Rockets αυτή την στιγμή θέλουν έναν playmaker με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Έναν First-Pass Poing Guard. Αλλά τα σχεδόν 8,5 εκατομμύρια που θα πάρει λένε από μόνα τους ότι θα παίζει βασικός.


Με λίγα λόγια: Οι Rockets έχουν έναν στόχο. Πρωτάθλημα. Κάνανε σχεδόν ότι μπορούσαν για να πάρουν το υλικό που χρειάζεται.Οι δυο Superstars και οι πολλοί ταλαντούχοι και ικανοί παίχτες είναι αρκετοί για τον McHale. To μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα τα καταφέρει.


Πρόβλεψη: Οι Rockets αρχικά θέλουν 4άδα. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν καλύτερη season από τους Spurs και αν δεν τα καταφέρουν πιο πιθανή θέση μοιάζει η 5η.


Memphis Grizzles


Ομάδα με fundamental style παιχνιδιού. Μετά την ανταλλαγή του Rudy Gay φάνηκε ότι η ομάδα μπορεί να μοιράσει την μπάλα πολύ καλά. Λογικά ήταν λοιπόν ο κορμός να μείνει ίδιος. Ο Conley παραμένει ο βασικό PG των Grizzles, ο Bayless να έρχεται από τον πάγκο και τον Tony Allen σαν βασικό SG. Ωστόσο παρά την αξιοπιστία που έχουν δείξει, στους Grizzles, επέστρεψε ο γνώριμος Mike Miller αλλά και ο πλέον Rookie Νικ Καλάθης που θα δώσει πιο ευρωπαϊκό τρόπο στο παιχνίδι μαζί τους Gasol αρχικά αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Κουφό, που τον πήρανε την ημέρα στα Draft από το Denver με αντάλλαγμα τον Darrell Arthur και κάποια μετρητά. Στους Forward ο χρόνος θα είναι μοιρασμένος σε Tayshaun Prince, Mike Miller και ίσως είναι η στιγμή που ο Quincy Pondexter βρεθεί βασικός. Μια γεμάτη ομάδα με μεγάλο κέντρο βάρους στο ζωγραφιστό με τους Gasol-Randolph να δεσπόζουν. Ο νέος προπονητής, David Joerger, έχει να κάνει πολύ δουλειά. Ωστόσο πέρα από από CBA και κάποιο διάστημα στην D-League η εμπειρία από το NBA είναι σαν βοηθός του Iavaroni και τους Hollins στους Grizzles. Το NBA δεν είναι CBA και ο Head Coach απέχει αρκετά. Το μόνο που μένει είναι να δούμε πως θα τα καταφέρει.


Με λίγα λόγια: Γεμάτη ομάδα, που προέρχεται από μια γεμάτη χρονιά, και θέλει φέτος να πάει πιο μακριά. Το υλικό και τα αποδυτήρια υπάρχουν. Αν Γκαζόλ και Ραντολφ παραμείνουν το ίδιο δυνατοί δεν είναι καθόλου απίστευτο.


Πρόβλεψη: Θα κερδίσουν την μάχη της Division με τους Spurs και θα καπαρώσουν μια θέση στην Τετράδα.


San Antonio Spurs


Μετά την πρώτη τους ήττα στους τελικούς οι Spurs θέλουν το πρωτάθλημα. Στο San Antonio δεν έχουν σκοπό να κάνουν πολλές αλλαγές. Το μοντέλο που ακολουθούν παραμένει το ίδιο. Με λίγα λόγια, υπάρχουν οι Stars, o Tiago Splitter, o Kawhi Leonard και οι ρολίστες. Φέτος αναμένεται ο Danny Green να κάνει μια πολύ καλή season. Ο Gary Neal υπέγραψε στους Bucks και έτσι οι Spurs πήραν τον Ιταλό, Marco Belinelli. Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείς να πεις για τους Spurs. Κάθε εποχή τέτοιο χρόνο λέμε ότι πλέον γέρασαν και τέτοια αλλά είναι ομάδα που ζουν για να σε διαψεύσουν. Αυτό θέλουν να κάνουν και φέτος.


Με λίγα λόγια: Πολύ έμπειρη ομάδα, με ταλέντο, μερικά φρέσκα πρόσωπα και φυσικά τον Ποποβιτς. Η ομάδα θα δώσει πολύ βάρος στον πάγκο και ο καθένα καλείται να κάνει κάτι ώστε να καταφέρουν να κάνουν ότι δεν κάνανε πέρυσι.


Πρόβλεψη: Τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά η καλύτερη ομάδα στην δύση στην Regular Season. Φέτος θα χρειαστεί να παλέψουν περισσότερο.



Denver Nuggets


Η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη καθώς είχαν το δυσκολότερο πρόγραμμα ωστόσο κατάφεραν να πιάσουν την τρίτη θέση. Στο τέλος η ομάδα είχε πολλαπλούς τραυματισμούς με αποτελείωμα οι Warriors να κερδίζουν τους Nuggets στον πρώτο γύρο. Αφότου ο Karl ονομάστηκε ο Coach Of The Year και ο Masai Ujiri ονομάστηκε  NBA Executive of the Year, ο Κύριος Kroenke απέλυσε τον πρώτο, και δεν έκανε τίποτα για να κρατήσει τον δεύτερο. Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να δοκιμάσουν κάτι νέο. Πρώτη κίνηση ήταν να δώσουν τον βασικό Kosta Koufos για τον Arthur. Αφού είδαν ότι δύσκολα θα έμενε ο Andre Iguodala, τον αντάλλαξαν με αποτέλεσμα να πάρουν τον σουτέρ Randy Foye αλλά και 12 εκατομμύρια trading Exception που έχει ένα χρόνο για να το εκμεταλλευτεί. Πολύ καλός σουτέρ, κάτι που ήθελαν στο Denver, 85,6% στις βολές και πολύ καλή περιφερειακή άμυνα. Από την ελεύθερη αγορά χτύπησαν δυο πολύ καλά ονόματα. Ο Nate Robinson ο οποίος έρχεται από πολύ καλή season στο Σικάγο και τον JJ Hickson ο οποίος παρά το γεγονός ότι έπαιζε εκτός θέσης τελείωσε την season με double double. Πριν μερικές μέρες μπήκε και το τελευταίο κομμάτι του puzzle. O Damion James έρχεται για να βοηθήσει την απουσία του Γκάλο. Από μεριά προπονητή, Ο Brian Shaw ήταν ο εκλεκτός. Με βρίσκει σύμφωνο από πολλές πλευρές. Παιδί του Jackson άρα και της τριγωνικής. Έχει βάλει στο παιχνίδι όλους τους βοηθούς και πλέον υπάρχει μεγάλη ευθύνη από όλους.


Με λίγα λόγια: Νέος προπονητής, νέα φιλοσοφία, αλλά γνωστό Denver. Πολλά θα αλλάξουν πολλά θα μείνουν ίδια. Η Απουσία του Gallinari θα είναι σκληρή αλλά ο Τσάντλερ αναμένεται να καλύψει το κενό. Το ερώτημα είναι... το κενό του Τσάντλερ. Ο James Damion δεν ξέρω αν έχει ότι χρειάζεται. Ίσως είναι η ώρα ο Randolph και ο Quincy Miller να δείξουν γιατί τους θεωρούσαν ταλέντο πριν λίγα χρόνια


Πρόβλεψη: Οι Nuggets φέτος έχουν το πλεονέκτημα ότι οι Thunders είναι αδύναμοι(βλ. παρακάτω). Αν δεν καταφέρουν να πάρουν την πρώτη θέση την Northwest Division, τότε θα παλέψουν για μια θέση στα playoff από 8οι έως 6οι. Εκτός αν πάνε για κάποιο top15 pick, που σημαίνει ότι θα παίξουν κακό μπάσκετ.



Minnesota Timberwolves


Οι Wolves έχουν σταθεί άτυχοι. Φέτος ελπίζουν να γυρίσει γρήγορα αλλά και καλά ο Kevin Love και ο Ricky Rubio να μείνει υγιείς. Ωστόσο θα πρέπει να ανεβούν οι μεγάλες προσωπικότητες καθώς σε μια υπέρ απαιτητική δύση δεν θα είναι εύκολο να κάνουν κάτι καλό. Τα 12,1 εκατομμύρια που δώσανε για να κρατούσουν τον Pekovic είναι περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Έτσι οι κινήσεις ήταν λίγες. Πέρα από τους Rookies, επέστρεψε ο Corey Brewer και ήρθε ο Ronny Turiaf. Η Minnesota ποντάρει κυρίως στις 'εσωτερικές μεταγραφές' και προπάντων να μείνουν χωρίς τραυματισμούς.



Με λίγα λόγια: Αν μείνουνε υγιείς τότε σίγουρα θα παλέψουν για ότι καλύτερο. Οι Wolves είναι μια ομάδα που πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος και προσπαθεί να βρει κάποια διέξοδο στην μετά Garnett εποχή. Κάτι που ακόμα δεν έχουν κάνει. Οι κινήσεις φέτος δεν ήταν και πολύ ενθαρρυντικές, πόσο μάλλον όταν έφυγε και ο Kirilenko.


Πρόβλεψη: Θα παλέψουν για τα playoff αλλά αν συνεχίσουν από τα περσινά θα έχουν ακόμα χειρότερη χρονιά.


Portland Trail Blazers


Τι να πεις για αυτή την ομάδα; Μακράν η πιο άτυχη ομάδα κατά τα έτη στην διαδικασία των Draft. Με το καλημέρα ΚΑΙ φέτος οι Blazers βίωσαν την ατυχία, με τον C.J McCollum να ξανά σπάει το πόδι του με τις πρώτες εκτιμήσεις να λένε για 8-10 βδομάδες. Πάντως οι Blazers φέτος έκαναν μερικές κινήσεις για να μην υπάρχει ο ανύπαρκτος πάγκος της περσινής χρονιάς. Πρώτη κίνηση, μέσο ανταλλαγής ο Robin Lopez με αντάλλαγμα δυο second round picks. Αργότερα ήρθε ο Thomas Robinson που έστειλε στους Rockets τον Παπανικολάου και τον Todorovic. Από την ελεύθερη αγορά πήραν για back up Small Forward τον Dorell Wright και αργότερα τον Mo Williams αλλά και ο Earl Watson για δεύτερο και τρίτο Point Guard, πίσω από τον Lillard. Τελευταίος παίχτης που μπήκε στην λίστα είναι ο Richard Howell, από τους Woflpack. Οι Blazers κατάφεραν να γεμίσουν τον πάγκο. Ωστόσο η φυγή του JJ Hickson, που τελείωσε με double double, προκαλεί ρήγματα. Μπορεί ο JJ να μην είναι Center αλλά σίγουρα είναι καλύτερος από τον Lopez που κακός rebounder για 7footer αλλά και στην δημιουργία αλλά και πολλά άλλα. Ο LeMarcus Aldridge αποφάσισε να μην κυνηγήσει την ανταλλαγή οπότε θα είναι το Α και το Ω στην γραμμή των ψηλών.


Με λίγα λόγια: Οι Blazers ποντάρουν πολύ στον McCollum αλλά η τύχη τους γύρισε την πλάτη. Ωστόσο όσο ο Batum, o Lillard και ο Aldridge μένουν υγιείς τότε οι επιπλέον προσθήκες του καλοκαιριού αναμένεται να βοηθήσουν. Απλά θα χρειαστεί το κάτι παραπάνω φέτος


Πρόβλεψη: Θέλουν να μπουν στα playoff μετά από δυο χρόνια απουσίας. Θα παλέψουν για μια θέση στον πάτο των playoff.


Oklahoma City Thunders


Μακράν η πιο απαράδεκτη ομάδα του καλοκαιριού, που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Εντάξει, δεν του κατηγορώ τόσο φέτος...ωστόσο πληρώνουν την επιλογή να έχουν δυο παίχτες με full 5years συμβόλαιο. Και πέρα τα 32.5 εκατομμύρια των δυο star, πρέπει να δώσουν και 21 εκατομμύρια σε Ιμπάκα και Kendrick Perkins. Οπότε μιλάμε για κοντά 54 εκατομμύρια για 4 παίχτες σε ένα Σάλαρι καπ μεταξύ 58.5 και 71,7 πριν περάσουν το όριο για τους φόρους. Οπότε λογικό είναι να έχαναν τον James Harden, ενώ ήδη κλαίνε για τον Kevin Martin. Φέτος το μόνο όνομα που πήραν οι Thunders ήταν ο Derek Fisher o οποίος πριν 2 μήνες μπήκε στα 39. Όπως γίνεται αντιληπτό δεν υπάρχει βάθος και ελπίζουν ότι ο Reggie Jackson και ο Fisher θα καταφέρουν να καλύψουν το κενό του Westbrook. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον Brooks που αφήνει τους παίχτες του να παίξουν και να αυτοσχεδιάσουν. Κάποια στιγμή αυτό θα αλλάξει. Πολύ πιθανών να είναι όταν ο Durant θα ζητήσει ανταλλαγή για να πάει σε ομάδα για πρωτάθλημα.


Με λίγα λόγια: Τα λάθη του παρελθόντος χτυπάν την πόρτα. Το θέμα είναι πως θα αντιδράσουν οι παράγοντες της ομάδας. Δεν υπάρχει βάθος και δεν ξέρω αν θα υπάρχει θέληση από τον Durant να κάνει τον υπερήμερων σε μια δύση που προβλέπεται να γίνει πόλεμος για κάθε μια θέση.


Πρόβλεψη: Οι Thunders βασίζονται ότι καμία ομάδα στην Northwest δεν δείχνει έτοιμη να βγει πρώτη. Η μόνη απειλή ίσως να ήταν οι Nuggets αν δεν ήταν σε μια μεταβατική περίοδο.



Utah Jazz


Θυμάστε που κάποτε οι Jazz είχαν ποιότητα αλλά και βάθος στον πάγκο; Καλύτερα να τα ξεχάσετε. Οι Jazz φέτος έμειναν σχεδόν άπρακτοι, πέρα από την τριπλή ανταλλαγή με τους Warriors και τους Nuggets. Ουσιαστικά δώσανε τον Randy Foye στους Nuggets, και πήραν τον Richard Jefferson, Brandon Rush και τον Andris Biedrins και συνολικά 3 second round picks και 2 first round picks και κάποια μετρητά από το Denver. Όπως γίνεται αντιληπτό η φετινή χρονιά δεν θα είναι και πολύ δημιουργική για τους Jazz. Η απόκτηση του John Lucas III δεν ξεγελάει κανέναν. Το μοναδικό 4άρι της ομάδας είναι ο Derrick Favors. Έτσι λοιπόν οι προσδοκίες και οι στόχοι για φέτος θα είναι μια καλή θέση στην λοταρία για τα Draft του 2014.


Με λίγα λόγια: Δεν μπορείς να πεις και πολλά για μια ομάδα που δεν έχει στόχους πέρα από τα Draft. Προβλέπεται να παίξουν άσχημο μπάσκετ ώστε να πετύχουν τον σκοπό τους


Πρόβλεψη: Μια θέση στον πάτο της δύσης.


Golden State Warriors


Μετά την περσινή πορεία, παρά τα σκαμπανεβάσματα που είχαν έκαναν μια υποσχόμενη season με την φετινή να είναι ακόμα πιο υποσχόμενη. Πόσο μάλλον με την απόκτηση του Andre Iguodala μέσω της τριπλής ανταλλαγής των Warriors, Jazz, Nuggets. Ο Iguodala θα δώσει στους Warriors αυτό που ήθελαν. Περιφερειακή άμυνα top επιπέδου αλλά και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας είτε στο ελεύθερο σουτ σε Thompson-Curry, που ήταν εξαιρετικοί από την γραμμή του τριπόντου, είτε στον Lee-Bogut που ελπίζουν να μείνει υγιείς ώστε να δείξει το ταλέντο του. Ωστόσο ένας παίχτης που έκανε δυνατή την παρουσία του πέρυσι, ο Jaret Jack αλλά και ο Carl Landry που ενεργοποιήθηκε ο όρος του συμβολαίου και έγινε Free agent. Έτσι δυο δυνατοί παίχτες του πάγκου έφυγαν οπότε πλέον οι βασικοί έχουν να τραβήξουν το κουπί. Για καλή τους τύχη ο Iguodala αντέχει τα πολλά λεπτά και στην καριέρα του έχει αγωνιστεί και στις τρεις περιφερειακές θέσεις. Αν γίνει σωστή διαχείριση και διατήρηση στο Golden State θα ακόλουθη season θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα που πλέον δεν ελπίζουν απλά σε μια πρόκριση απέναντι στους κουτσούς Nuggets αλλά να φτάσουν μέχρι το τέλος.


Με λίγα λόγια: Νεανική και φρέσκα ομάδα, η περσινή season ήταν μόνο ο πρόλογος για το τι μπορούν να κάνουν αυτοί οι Warriors που μετά τα χρόνια του Baron Davis δοκίμασαν διάφορες λύσεις όπως τον Monta Ellis αλλά πλέον μπήκαν στο σωστό δρόμο. Προσωπικά τους βρίσκω περισσότερο φιλόδοξους και ικανούς από του ανανεωμένους Rockets.


Πρόβλεψη: Θα παλέψουν να κερδίσουν την μάχη με τους Clippers στην Pacific Division καθώς καμία άλλη ομάδα δεν δείχνει ικανή να πάρει αυτή την θέση.


Los Angeles Clippers


Αν και η περσινή χρονιά ήταν η καλύτερη season στην ιστορία του συλλόγου η season ήταν αποτυχία αφού αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο από τους Grizzles. Πλέον καλούνται παίχτες και πάγκος να δικαιολογήσουν τα πολλά εκατομμύρια που έχει ξοδέψει ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Πρώτος πρώτος θα πρέπει να είναι ο Chris Paul που παρά την μέτρια season(για τον πήχη που έχει θέσει ο ίδιος ψηλά), πήρε ένα παχυλό συμβόλαιο και θα πρέπει δείξει αν είναι αντάξιος των 18,6 εκατομμυρίων. Έτσι ο CP3 θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την αλλαγή του coach για το συμφέρων του αλλά και της ομάδας του. Ο Vinny Del Negro είναι παρελθόν και ο Doc Rivers θα δώσει το πνεύμα πρωταθλήματος που θέλει η ομάδα του L.A. Δυστυχώς για το LA δεν κατάφεραν να φέρουν και τον Garnett. Όπως και να έχει οι Clippers φρόντισαν να γίνουν κάποιες βασικές αλλαγές. Αρχικά ξεφορτώθηκαν όλους τους εξ-players όπως ο Odom, o Butler, Billups και Grant Hill. Αρχικά αντάλλαξαν τον Bledsoe και τον Butler για το JJ Redick και τον Jared Dudley για να γεμίσει την περιφέρεια. Για back up Point Guard ήρθε ο Derren Collison ως free agent ενώ η μεταγραφική περίοδος έκλεισε με τον Antawn Jamison να αλλάζει στρατόπεδο στο LA για το minimum των βετεράνων. Οι μεταγραφές ήταν πολύ δυνατές φέτος, ωστόσο δεν ήταν αυτό το μεγάλο πρόβλημα των Clippers. O Griffin συνεχίζει να ρίχνει jump shoots παρά την προφανή απουσία ταλέντου στο θέμα, και δεν έχει βελτιώσει το footwork του όσο θα έπρεπε. Ο DeAndre Jordan από την άλλη, μόνο στους Clippers μπορεί να παίξει βασικό Center. Με Jordan και Hollins δεν νομίζω να περιμένουν και πολλά από την ρακέτα, πόσο μάλλον για πρωτάθλημα.


Με λίγα λόγια: Όσο καλές και να ήταν οι κινήσεις αν ο πραγματικός leader, Chris Paul, δεν αποδείξει γιατί θεωρείται ο καλύτερο PG της Λίγκας, τότε οι Clippers θα κλείσουν απλά μια θέση στην τετράδα από την πρώτη θέση στην Pacific.


Πρόβλεψη: Όπως είπα και από πάνω, λογικά θα τερματίσουν όπου τερμάτισαν και πέρυσι, αφού οι Lakers δεν δείχνουν ικανοί να πάνε τόσα ψηλά.


Los Angeles Lakers

Οι Lakers μετά από μια season γεμάτη τραυματισμούς, και να προλαβαίνουν τα playoff στα τελευταία παιχνίδια, πλέον έχουν δύσκολο έργο. Αφού δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον Howard, είδαν ότι οι επιλογές είχαν στενέψει. Ο World Peace έφυγε με τον όρο της αμνηστίας. Ο Jordan Farmar γύρισε στο NBA για χάρη των Lakers. Ο Nick Young θα παίξει μαζί με τον Nash μέχρι να έρθει ο Kobe τουλάχιστον, ενώ ο Chris Kaman ήρθε για την θέση του Center. O Shawne Williams, Elias Harris και Xavier Henry είναι οι τελευταίες μεταγραφές, με τον τελευταίο να ελπίζει σε μια καλή season. Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα θα είναι δύσκολα, μέχρι να έρθει ο Kobe Bryant και να δούμε σε τι κατάσταση είναι. Όπως και να έχει, οι κινήσεις αυτές είναι λογικές. Τα 30,4 εκατομμύρια του Kobe Bryant, τα 19,2 του Gasol και τα 9,3 του Nash δεν επιτρέπουν στους Lakers να πάρουν κάτι καλύτερο. Και όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο Gasol βρίσκεται στην λίστα ανταλλαγών για να πάρουν οι Lakers 3-4 παίχτες που να γεμίσουν το roster τους. Αυτοί οι Lakers δεν μπορούν να κάνουν κάτι σπουδαίο πόσο μάλλον να πάρουν πρωτάθλημα που θέλει ο Kobe. Η επόμενη season θα είναι ενδιαφέρον που ίσως να αλλάξει σελίδα για τα καλό το LA.


Με λίγα λόγια: Τα ψωμιά των Lakers δεν είναι πολλά και σίγουρα τα αφεντικά της ομάδας πρέπει να σκέφτονται μελλοντικά για την επόμενη season.


Πρόβλεψη: Δύσκολα θα περάσουν σε μια δύση που προβλέπεται επική μάχη στις τελευταίες θέση των playoff.


Phoenix Suns


Όταν οι άνθρωποι του Phoenix έλεγα ότι για να αλλάξεις σελίδα πρέπει να φύγει ο Nash, σίγουρα δεν είχαν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους. Μπορεί ο Dragic να δούλεψε πολύ για να είναι στο επίπεδο που είναι αλλά οι Suns θέλουν πολλές λύσεις και απαντήσεις. Στα draft είδαν στο πρόσωπο του Alex Len, τον παίχτη που θα δώσει αυτές τις λύσεις. Μετά την απίστευτα κακή μεταχείριση του Luis Scola, τον ανταλλάξανε για τους Gerald Green και Miles Plumlee από την Ιντιάνα, καθώς και ένα μελλοντικό draft πρώτου γύρου. Επίσης μέσω ανταλλαγής πήρανε τον Bledsoe και τον Butler. Ο Butler πήγε στους Bucks και πήρανε τον Ish Smith και τον Viacheslav Kravtsov. Τελευταία αλλαγή ήταν η ανταλλαγή του Gortat, Marshall και Lee για να πάρουν τον Emeka Okafor και ένα pick πρώτου γύρου. Όπως καταλαβαίνετε, οι Suns έκαναν κάποιες προσθήκες χωρίς να κινηθούν ιδιαίτερα ψηλά κάτι που σημαίνει, ότι θα βασιστούν στους νέους, Alex Len και Goowin και θα προσπαθήσουν να βγάλουν το potential των αδερφών Morris, καθώς μέχρι στιγμής έχουν κινηθεί μέτρια. Εμένα το μόνο που με ανησυχεί είναι πως θα καταφέρουν να κάνουν μια πιο αξιοπρεπή season με τον Jeff Hornacek στον πάγκο. Ο άπειρος τεχνικός θα κοουτσάρει για πρώτη φορά με την εμπειρία του στους πάγκους να περιορίζεται στα δυο χρόνια στην Utah ως βοηθός.


Με λίγα λόγια: Οι Suns μαζί με 2-3 ομάδες συνεχίζουν να παραμένουν ομάδα που μπορεί άνετα να πάρει την τελευταία θέση. Δεν υπάρχει κάποιο πλάνο, ούτε εμπειρία για την ομάδα με τον άπειρο προπονητή να έχει δύσκολο έργο, και θα ακούσει πολλά και χωρίς να φταίει.


Πρόβλεψη: Δεν θα κάνουν κάτι καλύτερο από πέρυσι.


Sacramento Kings


Μετά από ταλαιπωρία και τελικά να μην μπορεί να αλλάξει πολιτεία τα τελευταία χρόνια, οι Kings καλούνται βρουν μια λύση να ξεκολλήσουν από τον πάτο της Pacific που εδώ για έξι season έχουν κάτω από 50% που δεν έχουν δει playoff αυτά τα έξι χρόνια. Παρά το Tanking που έχουν κάνει, έχοντας πάρει τις 5 από τις 6 season pick στο top10 αλλά και πάλι δεν έχουν καταφέρει κάτι. Ο Tyreke Evans έφυγε μέσω ανταλλαγής, και πλέον το πρόσωπο των Kings είναι ο DeMarcus Cousins που πήρε τετραετές συμβόλαιο ύψους 62 εκατομμυρίων. Έτσι λοιπόν οι Kings αφού αντάλλαξαν τον Evans για τον Greivis Vásquez για βασικό Point Guard, καθώς και τον Luc Mbah a Moute. Το νούμερο εφτά του φετινού draft Ben McLemore είναι βασικό υποψήφιος για την θέση δυο.Ο Carl Landry μετά από τρεις season επέστρεψε για 4 season. Οι μεγάλες αλλαγές βέβαια δεν έχουν γίνει στο παρκέ αλλά στην υπόλοιπη ομάδα. Οι Νέοι ιδιοκτήτες άλλαξαν τα πάντα και περιμένουνε να δούνε τα λεφτά τους, να πιάνουν τόπο. Για να γίνει αυτό υπάρχει μόνο μια λύση. O 24χρονος star να βάλει μυαλό και να εστιάσει αποκλειστικά και μόνο στο παιχνίδι του. Κυρίως να σταματήσει να σουτάρει από μέση και μακρινή απόσταση καθώς είναι το σουτ του είναι κάτω του μετρίου.


Με λίγα λόγια: Αφού αντάλλαξαν τον Evans, πλέον ο ένας και μοναδικός Star είναι ο Cousins. Οι νέοι ιδιοκτήτες που έδωσαν κάτι παραπάνω από μισό δις δολάρια θα πρέπει να τον πείσουν να βάλει μυαλό. Οι Kings φέτος έκαναν κάποιες κινήσεις. Το βάθος υπάρχει, ο Star υπάρχει και οι ποιοτικοί παίχτες είναι έτοιμοι να κάνουν ότι μπορούν για την ομάδα.


Πρόβλεψη: Δεν θα περάσουν στα playoff


New York Knicks ( Γεύση ανατολής)

ΟΙ Knicks είναι μακράν η πιο ακριβή ομάδα, κάθε χρόνο. Το αποτέλεσμα όμως είναι πάντα το ίδιο. Αποκλεισμός! Η αλλαγή του προπονητή έφερε ένα καλύτερο πρόσωπο ωστόσο δεν ήταν αρκετό. Φέτος τα πράγματα θα είναι δύσκολα για αυτό οι Knicks φρόντισαν να κάνουν ότι μπορούν. Αρχικά ανανέωσαν οι Jr Smith, Kanyon Martin και Pablo Prigioni για να δώσουν βάθος στον πάγκο. Αν και φήμες λένε ότι ο Smith ίσως ξεκινήσει βασικός φέτος. Μετά πήραν τον Metta World Peace αφού έμεινε ελεύθερος από τους Lakers, και μέσω ανταλλαγής πήραν τον Andrea Bargnani. Τέλος ο βετεράνος Beno Udrih υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με το μίνιμουμ των βετεράνων. Όλα αυτά είναι τα γνωστά του καλοκαιριού για τους Knicks. Τα βασικά προβλήματα είναι δυο. Ο Carmelo Anthony είναι το πρώτο. Το καλοκαίρι πήρε το ρίσκο να μην κάνει εγχείριση αλλά να το πάει για αποθεραπεία. Όπως και να έχει. Ο Carmelo υπήρξε σε πολλές στιγμές εκπληκτικός πέρυσι, αλλά στην postseason έκανε πολλά λάθη. Σίγουρα το χέρι του ήταν μια μικρή δικαιολογία αλλά μέχρι ένα σημείο. Και το δεύτερο φυσικά είναι τα 21,6 εκατομμύρια δολάρια που θα πάρει ο Amar'e Stoudemire για να παίξει καμιά 20αριά αγώνες. Είτε παίξει, είτε όχι το πρόβλημα παραμένει. Έχει αποδειχτεί ότι οι δυο super star αγωνιστικά δεν ταιριάζουν.


Με λίγα λόγια: Ο Mike Woodson έχει μπόλικη δουλειά στον πάγκο. Να βρει 5άδες και plays για κάθε 5άδα, αλλά και να δώσει ρόλους σε κάθε παίχτη ξεχωριστά. Το υλικό υπάρχει σε τεράστια ποσότητα. Ο Melo θα πρέπει να δώσει απαντήσεις φέτος αν θέλει να πάει για πρώτη φορά στην καριέρα του τελικό


Πρόβλεψη: Στην regular season θέλουν να σταματήσουν εκεί που σταμάτησαν και πέρυσι. Δύσκολα θα χάσουν την τετράδα.


No comments:

Post a Comment