October 28, 2013

Αφιέρωμα στις 15 ομάδες της Ανατολής!

29  Οκτωβρίου. Για  τους λάτρεις της πορτοκαλί θεάς, η συγκεκριμένη ημερομηνία ισοδυναμεί με την έναρξη μιας ακόμα συναρπαστικής μπασκετικής περιόδου,με ανατροπές και πολύ πολύ θέαμα. Η αυλαία για το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη,ανοίγει στις 29 Οκτωβρίου με τους πρωταθλητές Heat να φιλοξενούν ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά του φετινού πρωταθλήματος,τους Chicago Bulls..Σε μια σύντομη λοιπόν προσπάθεια να αποτυπώσουμε τις ιδέες και τις προβλέψεις μας για την φετινή σεζόν,θα αποπειραθούμε να σας παρουσιάσουμε εν συντομία τις ομάδες,της αναβαθμισμένης και πολλά υποσχόμενης για φέτος,ανατολικής περιφέρεια.



(Αλφαβητικά για αποφυγή παρεξηγήσεων)

Αtlanta Haws:


Η φετινή χρονιά,έστω κι αν δεν το διατυμπανίζουν,έχει ένα χαρακτήρα μετάβασης για τα γεράκια.Οι Hawks περνάνε στην μετά-Smith περίοδο και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι κινήσεις τους το καλοκαίρι δεν προκάλεσαν και κύμα ενθουσιασμού στους φιλάθλους τους.Στην άκρη του πάγκου τους θα βρίσκεται ο μέχρι πρότινος βοηθός στους spurs, M.Budenholzer και αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό το πώς θα παρουσιαστεί σε αυτή την πρώτη του χρονιά ως head coach.Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι,οι προσθήκες του βετεράνου πλέον Elton Brand,αλλά και αυτή του Paul Milshap,σε συνδυασμό με την παρουσία του A.Horford σίγουρα προσδίδουν ειδικό βάρος στην front line των γερακιών,ωστόσο παραμένει αμφίβολο το αν θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τους κύριους διεκδικητές των θέσεων των playoffs. Τα “κλειδιά” της ομάδας φαίνεται πλέον να παραλαμβάνει ο πιο ώριμος J.Teague,που με τον shooter K.Korver και τον L.Williams θα σηκώσουν το βάρος στην περιφέρεια,ενώ στα αξιοσημείωτα είναι και η παρουσία του “δικού” μας Pero Antic.


Boston Celtics


Χρονιά ορόσημο για τους Κέλτες,καθώς μιλάμε πλέον για την μετά-Pierce εποχή…Και κυριολεκτούμε.Ο φυσικός ηγέτης της Βοστώνης, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια αγωνιζόμενος στην πρωτεύουσα της Μασαχουσέτης,αποχαιρέτησε την ομάδα της καρδιάς του για λογαριασμό των Brooklyn Nets...Το ίδιο δρομολόγιο ακολούθησε και η άλλη σημαία της ομάδας Kevin Garnett,αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στις θέσεις των forwards..Oι δυο τους είχαν προλάβει να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα το 2008, ενώ συνολικά έχουν λάβει μέρος και σε 25 all star games.Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά,η απουσία του Rondo (τραυματίστηκε σοβαρά τον περασμένο Γενάρη) θα είναι μεγαλύτερη απ’ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.Αναμφίβολα,πρόκειται για χρονιά αναδόμησης για τους Celtics,που κοιτούν πλέον την επόμενη μέρα και το πώς θα χτίσουν ένα ανταγωνιστικό και νεανικό σύνολο γύρω από τον Rondo..Στον πάγκο θα βρίσκεται ο πρωτάρης Βrad Stevens,οι Green και Bradley θα βρουν επιτέλους χρόνο να δείξουν τι πραγματικά αξίζουν,ενώ επίσης στηριζόμενοι στην εμπειρία των Bogans,Wallace,Βass σε συνδυασμό με το επιθετικό ταλέντο των Crawford και Brooks θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό,σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη χρονιά.


Brooklyn Nets:


Τώρα ή ποτέ..Ο συγκεκριμένος τίτλος παρουσιάζει άριστα την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η έτερη ομάδα της Νέας Υόρκης.Σαφής στόχος;Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος,Τα προβλήματα;Αρκετά. Οι παράγοντες των Nets έκαναν το καλοκαίρι ένα μεταγραφικό ντεμαράζ, φέρνοντας στην Νέα Υόρκη αρκετούς αστέρες με μόνο και μοναδικό σκοπό τα άμεσα αποτελέσματα και την κατάκτηση του τίτλου..Garnett,Pierce,Terry,Kirilenko και Livingston είναι τα πιο ηχηρά ονόματα που θα παρελάσουν από το Barclay’s Center την προσεχή σεζόν,ωστόσο όσο πιο μεγάλα τα ονόματα,τόσο περισσότερα τα ερωτηματικά που γεννιούνται. Πρώτο στη σχετική λίστα βρίσκεται αυτό της ηλικίας. Με μέσο όρο 12αδας στα 30 χρόνια και 5αδας στα 31.5,αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τον rookie στην προπονητική J.Kidd,να καταφέρει να παρουσιάσει μια φρέσκια ομάδα που θα αντέξει στον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος της διαδρομής. Το δεύτερο μεγάλο ερώτημα που τίθεται,είναι αυτό της “χημείας”. Σε μια πεντάδα με ονόματα όπως οι D.Williams,J.Johnson,P.Pierce,K.Garnett και B.Lopez,που αποτελούν σπουδαίες προσωπικότητες αλλά ταυτόχρονα και επιθετικά “μονοπώλια”,ο Kidd καλείται να διανείμει προσεκτικά τους ρόλους ώστε να μην υπάρχει αντίστοιχο φαινόμενο όπως αυτό στους περσινούς Lakers..Τέλος,η υγεία. Ο Brook Lopez έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς και πρέπει να μείνει υγιείς για να διεκδικήσουν κάτι καλό οι nets..το ίδιο συμβαίνει και με τον Deron Williams,ενώ και ο Joe Johnson θα πρέπει να ανεβάσει κατά πολύ την απόδοση του σε σχέση με πέρυσι.


Charlotte Bobcats:


Νιάτα,όρεξη και άγνοια κινδύνου. Αυτά είναι τα συστατικά των φετινών Bobcats που ευελπιστούν φέτος να βγάλουν από πάνω τους την ρετσινιά που τους ακολουθεί τόσα χρόνια και τους θέλει να είναι η χειρότερη ομάδα στο NBA. Ικανοποιητικές κινήσεις από τους ανθρώπους της ομάδας το καλοκαίρι με αποκορύφωμα την ενίσχυση της front line με την απόκτηση του Al Jefferson και την επιλογή στο νούμερο 4 του draft,τον Cody Zeller (αδερφού του Tyler που αγωνίζεται στο Cleveland). Την πεντάδα θα συμπληρώνουν ο ταλαντούχος και καλύτερος παίκτης της ομάδας,Kemba Walker,το περσινό νούμερο 2 στο draft που ωστόσο δεν έχει δικαιώσει ακόμα τις προσδοκίες,M.Kidd-Gilchrist και ο πολύπειρος Ben Gordon. Στον πάγκο ακόμα ένας πρωτάρης για φέτος,coach Steve Clifford που μέχρι πρότινος εργαζόταν ως βοηθός στους Lakers. Δύσκολα πάντως θα τους δούμε στα playoffs.


Detroit Pistons


Ήταν περίεργη κατάσταση. Κάπως έτσι θα παρομοιάζαμε την φετινή κατάσταση που επικρατεί στο Detroit..Ονόματα ήρθαν,ονόματα έφυγαν. Και το αποτέλεσμα μοιάζει με γρίφο. Στο Detroit θα μπορούν να απολαύσουν ξανά από κοντά τον μεγάλο Billups,που τους οδήγησε το 2004 στην κατάκτηση του τίτλου,ενώ οι παράγοντες των pistons φρόντισαν να πλαισιώσουν τον βετεράνο πλέον άσσο με παίκτες αναγνωρισμένης αξίας όπως ο ταλαντούχος σκόρερ Brandon Jennings που ήρθε από το Milwaukee καθώς και με τους Datome,που προέρχεται από εκπληκτικό euro-basket,και τον rookie Caldwell-Pope. Βέβαια η είδηση του καλοκαιριού για τους Pistons ήταν η απόκτηση του Josh Smith,που αναμένεται να εξελιχθεί σε νέο ηγέτη της ομάδας. Οι οιωνοί είναι καλοί για τους Pistons, με τους Drummond και Monroe να θωρακίζουν την front line. Ίδωμεν..


Indiana Pacers


Μια του κλέφτη,δυο του κλέφτη. στην τρίτη ελπίζουν οι Pacers για την φετινή σεζόν ώστε να κάνουν το βήμα παραπάνω και να μην αρκεστούν στον χαρακτηρισμό ως «η μαχητική ομάδα που δυσκόλεψε τους Heat». Το υλικό αναμφισβήτητα υπάρχει. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η σταθερότητα και ο πάγκος για τους φετινούς Pacers, τα στοιχεία δηλαδή που έλειψαν την περσινή περίοδο. Ουσιαστικές και λιγότερο φανταχτερές κινήσεις από τους παράγοντες των Pacers το καλοκαίρι. Σαφής προσανατολισμός είναι η ενίσχυση του πάγκου της ομάδας, το σημείο δηλαδή που στοίχισε την πρόκριση και στην προηγούμενη σεζόν απέναντι στο Miami. Scola,Copeland και Watson τα ονόματα που θα έρχονται από τον πάγκο για να βοηθούν την ομάδα και να σηκώνουν το βάρος όταν θα ξεκουράζονται οι βασικοί. Ερωτηματικό ωστόσο αποτελεί η επάνοδος του Danny Granger,καθώς εάν κάτι χαρακτηρίζει την Indiana αυτό είναι οι διακριτοί της ρόλοι. Με την απουσία του Granger την περσινή χρονιά, ο Paul George βρήκε χώρο να αναδειχτεί και να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο υποσχόμενους παίκτες του πρωταθλήματος καθώς μάλιστα αναδείχθηκε και πιο βελτιωμένος παίκτης για την περσινή αγωνιστική περίοδο. Δεδομένου ότι αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Granger, τα βλέμματα στρέφονται στον τεχνικό της ομάδας Frank Vogel που καλείται να αξιοποιήσει και τους δύο star στο έπακρο. Με λίγη τύχη θα τους δούμε σε πολύ υψηλές θέσεις..


Milwaukee Bucks


Το πείραμα…απέτυχε! Brandon Jennings και Monta Ellis απέτυχαν να συνεργαστούν αποτελεσματικά την περασμένη σεζόν,ωστόσο οι Bucks κατάφεραν να πλασαριστούν στην 8η θέση που οδηγούσε στα playoffs. Φέτος,μετά την αποχώρηση και των 2,προμηνύεται μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σεζόν για τα ελάφια. Η έλευση των Buttler,Delfino,Νeal και Ridnour προσθέτει εμπειρία στην περιφέρεια των bucks,που σε συνδυασμό με την εκρηκτικότητα του O.J.Mayo αφήνουν υποσχέσεις για κάτι καλό. Στην front line η αποκάλυψη της περσινής χρονιάς, ο Larry Sanders,φαίνεται να είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η ομάδα του Milwaukee ,ενώ στοίχημα αποτελεί και η απόδοση του Brandon Knight. Για το τέλος, ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούμπο. Όπως δήλωσε ο G.M των Bucks,ο Γιάννης πήγε για να παίξει. Ίσως να μην πάρει το χρόνο που περιμένουμε όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι ή να μην κάνει τα τρομερά πράγματα που ελπίζουμε,ωστόσο είναι μόλις 18 ετών. Με σκληρή δουλειά,σωματική και πνευματική,ελπίζουμε να τον δούμε να ομορφαίνει με τις ικανότητές του ακόμα περισσότερο το θαυμαστό κόσμο. Αν και οι Bucks δύσκολα θα φτάσουν ψηλά φέτος,ευχόμαστε κάθε επιτυχία.


Orlando Magic


Ίσως η πιο «αδιάφορη» ομάδα που θα παρακολουθήσουμε την προσεχή σεζόν. Σε στάδιο αναδόμησης οι Magic,που ψάχνουν ταυτόχρονα το διάδοχο του Nelson και προσπαθούν μέσω των draft picks να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Όσον αφορά το παρόν, μοιάζει αρκετά δυσοίωνο για το Orlando, που θα στηριχτεί και φέτος στους Nelson, Davis και Vucevic, με τις προσθήκες που έγιναν το καλοκαίρι να έχουν κυρίως συμπληρωματικό ρόλο. Μόνη όαση στην φετινή ομάδα των Magic,φαίνεται να είναι το νούμερο 2 του φετινού draft που ακούει στο όνομα Victor Oladipo. Το αν θα αγωνίζεται βασικός ή θα παίρνει τη θέση του A.Afflalo μένει να το δούμε. Λογικά θα τους δούμε στις τελευταίες θέσεις της Ανατολής. Εκτός κι αν μας διαψεύσουν.


Philadelphia 76ers


Μετά τη φουρτούνα,νηνεμία…Η αγωνιστική περίοδος που μας πέρασε επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις για την ομάδα της Philadelphia..Ο coach Doug Collins,στην αρχή της χρονιάς είχε θέσει ως στόχο την είσοδο στα playoffs, κάτι που όχι μόνο δεν έγινε, αλλά τουναντίον συνοδεύτηκε από παταγώδη αποτυχία της ομάδας να αξιοποιήσει,το αρκετά καλό για τα δεδομένα,ρόστερ της. Την φετινή σεζόν,άπαντες στο στρατόπεδο των 76ers γνωρίζουν πως οι δυνατότητες της ομάδας είναι ακόμα μικρότερες από πέρσι. Κάτι το οποίο όμως σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν προς όφελος τους,με τον χρόνο να είναι φυσικά σύμμαχός τους.Στόχος?Η δημιουργία ενός νεανικού συνόλου που θα βάλει τις βάσεις για μελλοντικές επιτυχίες. Οι παράγοντες της Philly λοιπόν επέλεξαν τον 52χρονο Brett Brown να ηγηθεί αυτής της φιλόδοξης προσπάθειας,με τον τελευταίο να κάνει ντεμπούτο σαν πρώτος προπονητής στο nba,καθώς μέχρι πρότινος είχε εργαστεί μόνο σε ομάδες της Αυστραλίας και σαν βοηθός στους San Antonio Spurs. Αγωνιστικά,τα σκήπτρα στον αγωνιστικό χώρο θα παραλάβει ο Evan Turner,με το νούμερο 2 του draft του 2010 να καλείται να αποδείξει ότι μετά από 3 ασταθείς χρονιές,μπορεί να αποτελέσει τον νέο ηγέτη των Sixers. Οι άνθρωποι της Philadelphia,επένδυσαν επίσης στον νεαρό rookie Nerlens Noel, που μετεγγράφηκε από τους Pelicans με αντάλλαγμα τον Jrue Holiday. Περιορισμένων δυνατοτήτων ομάδα οι φετινοί Sixers, με τα βλέμματα να στρέφονται στην απόδοση των Noels, Carter-Williams και με την ελπίδα ότι άμεσα θα καταφέρουν να κάνουν την ομάδα και πάλι ανταγωνιστική.


Chicago Bulls


Ταύροι …μαινόμενοι! Όταν η κουβέντα των απανταχού μπασκετόφιλων φτάνει στους Bulls,το θέμα που μονοπωλεί τη συζήτηση δεν είναι άλλο από την επιστροφή του Derrick Rose στη δράση! O MVP του 2011 φαίνεται έτοιμος να οδηγήσει τους Bulls ξανά στον δρόμο προς την κορυφή. Η 18μηνη απουσία του, δεν φαίνεται να είναι ικανή να γεννήσει αμφιβολίες ως προς την αγωνιστική ετοιμότητα του Rose, που στα πρώτα φιλικά προετοιμασίας των ταύρων, έδειξε να πατάει καλά στα πόδια του, έστω κι αν το μέγεθος του τραυματισμού του εύλογα μας προκαλεί μια κάποια διστακτικότητα. Ο coach Tom Thibodeau, βλέπει με ικανοποίηση τον superstar της ομάδας του να ξεπερνάει τον τραυματισμό του, αλλά και το ψυχολογικό εμπόδιο που τον κράτησε μακριά από την ομάδα στο τέλος της περυσινής χρονιάς και να τίθεται ξανά στη διάθεσή του, κάτι που όμως δεν σημαίνει πως θα τον «εκθέσει» παραπάνω από το αναμενόμενο στο παρκέ,τουλάχιστον στην αρχή της χρονιάς. Όσον αφορά τα υπόλοιπα αγωνιστικά θέματα των Bulls,η ομάδα προχώρησε σε λίγες αλλαγές κατά τη θερινή περίοδο,καθώς το ρόστερ κρίθηκε (και είναι) υπερπλήρες. Σημαντικότερη από αυτές αποτελεί η απόκτηση του Mike Dunleavy Jr από τους Bucks. Οι Boozer και Noah θα συνθέσουν και φέτος ένα από τα πιο δυνατά και σκληροτράχηλα δίδυμα ψηλών και με τον υγιεί Derrick Rose και τον παραγωγικότατο Luol Deng,οι Bulls βάζουν πλώρη για τον τίτλο!!


Toronto Raptors


Να δείξουν επιτέλους τα νύχια τους, θα επιδιώξουν την φετινή χρονιά οι Raptors,που έχουν να βρεθούν στην post season από τη περίοδο 2007-2008. Το περσινό μέτριο ξεκίνημά τους,τους κόστισε την είσοδο στα playoffs,ωστόσο η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε αισθητά μετά την απόκτηση του Rudy Gay από τους Grizzlies. H κάτι παραπάνω από ικανοποιητική περιφέρεια των Raptors,στην οποία συναντάμε ονόματα όπως οι Lowry, DeRozan, Gay και Novak, πρέπει να συνδυαστεί με βελτίωση της front line ώστε να έχουν οι Καναδοί ελπίδες να μπουν στην κούρσα των playoffs. Οι παράγοντες των Raptors προσπάθησαν να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση με την απόκτηση των Hansbrough και Daye, ενώ παράλληλα αποδέσμευσαν τον Kleiza και έστειλαν με ανταλλαγή στους Knicks τον Andrea Bargnani. Ο Λιθουανός center Jonas Valanciunas αναμένεται να έχει ακόμα πιο αναβαθμισμένο ρόλο φέτος, ενώ αναμένουμε να δούμε και την εξέλιξη του sophomore Terence Ross,που στη rookie χρονιά του απέτυχε να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα. Γρίφος..



Miami Heat


Στο δρόμο για το three-peat!Και όχι άδικα οι πρωταθλητές Heat,που έχουν σαν μοναδικό στόχο για τη φετινή σεζόν την εκ νέου κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Και πώς να μην έχουν τέτοιους στόχους όταν στο ρόστερ τους δεσπόζει ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν πατήσει το πόδι τους στο παρκέ του American Airlines Arena και όχι μόνο, Lebron James. Ο περσινός MVP του πρωταθλήματος, πλαισιωμένος από τους Wade και Allen, έχει βάλει πλώρη για το τρίτο δαχτυλίδι της καριέρας του και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τους υπόλοιπους «μνηστήρες» για να τον σταματήσουν. Βέβαια τα στοιχήματα που πρέπει να κερδηθούν δεν είναι λίγα για τους φετινούς Heat που για ακόμα μια χρονιά βλέπουν την front line τους να μην προκαλεί φόβο σε κανέναν αντίπαλο και να αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα τους Η παρουσία του Andersen έδωσε την περασμένη σεζόν την φρεσκάδα που έλειπε από την πεντάδα των Heat και ξεκούρασε και τον Chris Bosh, ωστόσο παραμένει αμφίβολο,εάν οι Haslem και Anthony είναι ικανοί να σηκώνουν τα λεπτά που χρειάζεται η ομάδα για να πρωταγωνιστήσει ξανά. Δεν θα πρέπει βέβαια να ξεχνάμε και το άλλο μεγάλο γεγονός της φετινής χρονιάς,που δεν είναι άλλο από την επιστροφή στην ενεργό δράση,του χιλιοταλαιπωρημένου από τραυματισμούς,Greg Oden. Σε τι κατάσταση θα τον δούμε παραμένει άγνωστο και σίγουρα ο πήχης έχει πέσει αρκετά χαμηλά για το νούμερο 1 του 2007…Μίνιμουμ οι ημιτελικοί περιφέρειας για τους πρωταθλητές…


Cleveland Cavaliers


Χρονιά γεμάτη φιλοδοξίες είναι η χρονιά που μας έρχεται για τους Cavs. Οι αρκετοί τραυματισμοί της περασμένης περιόδου,δεν αποτελούν πλέον δικαιολογία για τους Cavaliers που στοχεύουν στην είσοδο τους στα φετινά playoffs. Το καλοκαίρι έγιναν άκρως εντυπωσιακές κινήσεις από τους ανθρώπους της ομάδας που αναμφίβολα όμως εμπεριέχουν μεγάλη δόση ρίσκου. Τον superstar λοιπόν της ομάδας Kyrie Irving, που φέτος ελπίζουμε να τον δούμε υγιή, θα πλαισιώσουν πολλά ελπιδοφόρα ονόματα όπως το νούμερο 1 του φετινού draft Anthony Bennet,ο εντυπωσιακός sophomore σκόρερ Dion Waiters,καθώς και οι rookies Karasev και Felix. Εκτός όμως από νιάτα και άγνοια κινδύνου,οι φετινοί Cavaliers διαθέτουν και εμπειρία καθώς εκτός από την απόκτηση ενός από τους καλύτερους έκτους παίκτες της περασμένης περιόδου,του Jarret Jack στην ομάδα υπάρχουν οι C.J Miles, Alonso Gee και φυσικά ο Anderson Varejao. Το μεγάλο στοίχημα για το Cleveland αποτελεί η ηχηρότερη μεταγραφή που πραγματοποίησε το καλοκαίρι και δεν είναι άλλη από αυτή του Andrew Bynum. Με 1.5 χρόνο απραξίας και την εκτιμώμενη επάνοδο του το Δεκέμβρη δεν περιμένουμε και πολλά από αυτόν. Άλλο ένα θέμα που θα πρέπει να διαχειριστεί ο Mike Brown στην επιστροφή του στον γνώριμο πάγκο των Cavs. Υπάρχει το ταλέντο αλλά χρειάζεται χρόνος.


Washington Wizards


Last but not least,οι πρωτευουσιάνοι. Για το βήμα παραπάνω πάνε φέτος οι «μάγοι» που ευελπιστούν σε μια σταθερή και καλή πορεία και γιατί όχι την είσοδό τους στα playoffs. To roster τους μοιάζει αρκετά ισορροπημένο,παρ’όλα αυτά μεγάλο μέρος της πορείας τους θα εξαρτηθεί από την υγεία και την απόδοση του μεγάλου τους star,John Wall. Η περσινή χρονιά σημαδεύτηκε πάλι από τραυματισμό για τον Wall που φέτος ελπίζει να ξεδιπλώσει επιτέλους το πολύ μεγάλο ταλέντο του στο παρκέ. Καθοριστική θα είναι και η συνεισφορά του πολύ καλού κατά τη rookie χρονιά του,Bradley Beal, Arizan και Webster θα καλύψουν με την εμπειρία τους τη θέση των small forwars,ενώ πίσω τους θα έρχεται ο rookie Otto-Porter που επιλέχθηκε στο νούμερο 3 του draft..Δεν αποκλείεται μάλιστα να τον δούμε να παίρνει και φανέλα βασικού.Κάτω από τα καλάθια,η χρονιά προμηνυόταν εξαιρετική για τους Wizards,αλλά ο ενθουσιασμός μετριάστηκε στο άκουσμα της είδησης του τραυματισμού του Emeka Okafor και έτσι οι Wizards τον δώσανε για να πάρουν τον Marcin Gortat. Οι Nene και Seraphin θα κλιθούν να συμπληρώσουν το κενό του,ενώ σημαντική είναι και η προσθήκη του Al Harrington που όμως είναι άγνωστο σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί μετά από τη μακρόχρονη απουσία του. Φιλόδοξοι, θα παλέψουν για μια θέση στην Post Season.


(Και μια δόση Δύσης έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις...)

New Orleans Pelicans

Νέο ξεκίνημα, κυριολεκτικά.Αλλαγή ονόματος για την ομάδα της Νέα Ορλεάνης που μετονομάστηκε από Hornets σε Pelicans και ελπίζει φέτος σε μια καλύτερη πορεία από την περσινή!Τι σημαίνει αυτό?Μα φυσικά την είσοδο στα Playoffs την επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου!Οι παράγοντες της ομάδας φρόντισαν το καλοκαίρι να ενισχύσουν σε όλους τους τομείς το roster και να προετοιμάσουν την ομάδα για πρωταγωνιστικό ρόλο στην σεζόν που ανοίγει την αυλαία της σε λίγες ημέρες. Το όνομα που ξεχωρίζει ανάμεσα σε αυτά που έφθασαν στην ομάδα της Νέα Ορλεάνης δεν είναι άλλο από αυτό του Jrue Holiday. Ο νεαρός guard ήρθε μέσω ανταλλαγής από την Φιλαδέλφεια σε ανάλλαγα για τον rookie Noels και θα αντικαταστήσει τον Greivis Vasquez που αποχώρησε από την ομάδα και συνεχίζει πλέον την καριέρα του στο Sacramento. Την αντίθετη διαδρομή από αυτή του Vasquez ακολούθησε ο Tyreke Evans, ελπίζοντας πως πλέον θα καταφέρει να αναδείξει το πλούσιο επιθετικό,και όχι μόνο ταλέντο του,αν και οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να έρχεται από τον πάγκο ως αντικαταστάτης του Gordon. Βαρόμετρο για την πορεία των Pelicans θα είναι το μεγάλο τους αστέρι και νούμερο 1 του περσινού draft,Anthony Davis,που έχει κάνει και μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις στην pre-season…Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η front line των Pelicans, καθώς μετά την αποχώρηση του Robin Lopez απουσιάζει το κλασσικό 5αρι από το ρόστερ τους. Ομάδα με υψηλές βλέψεις,νεανική και με ταλέντο. Στοίχημα αποτελεί ο πάγκος και κυρίως η γραμμή των ψηλών. Εάν ανταποκριθούν σε αυτές τις προκλήσεις,θα τους δούμε στα playoffs.



Τα προγνωστικά μας για την ανατολική περιφέρεια:

1)Miami Heat
2)Chicago Bulls
3)Indiana Pacers
4)Brooklyn Nets
5)New York Knicks
6)Cleveland Cavaliers
7)Detroit Pistons
8)Washington Wizards
9)Milwaukee Bucks
10)Toronto Raptors
11)Atlanta Hawks
12)Boston Celtics
13)Philadelphia 76ers
14)Charlotte Bobcats
15)Orlando Magic

No comments:

Post a Comment