January 30, 2014

Προβλήματα και ερωτήματα στο Denver.



Οι Nuggets που δεν έχουν και την καλύτερη season των τελευταίων χρόνων αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, τόσο αγωνιστικά όσο και εκτός παρκέ. Ο Andre Miller είναι μόνιμα εκτός ομάδας, ο Gallinari μετά από λάθος του ιατρικού team θα χάσει όλη την season, ενώ ο McGee ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει. Τι άλλο όμως προέκυψε; 
Ο Ty Lawson στο παιχνίδι με τους Bobcats στο Pepsi Center δεν αγωνίστηκε αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ώμο του και ο Brian Shaw του έχει δώσει ρεπό μέχρι να αναρρώσει. Την θέση του την πήρε ο Nate Robinson αλλά στα μισά της πρώτης περιόδου αναγκάστηκε να φύγει. Η μαγνητική που έγινε σήμερα έδειξε ότι ο υπάρχει διάστρεμμα προσθίου χιαστού στο αριστερό γόνατο του. Αύριο θα γίνουν οι εξετάσεις από το ιατρικό team αλλά και τους προπονητές για να δουν πόσο θα χρειαστεί να αναρρώσει. Αυτό αναγκάζει τον Brian Shaw να σκεφτεί για το αν ρισκάρει να βάλει τον Lawson στο παιχνίδι με τους Raptors.

Οι άλλες επιλογές που υπάρχουν στη  θέση του Point είναι ο Γάλλος Evan Fournie που χθες είχε 19 πόντους(season high) με τον Randy Foye να μπορεί να παίξει και ως άσσο. Στην ήττα με τους Bobcats ήταν μακράν ο καλύτερος με 33 πόντους(επίσης season high). Επίσης υπάρχει και ο Jordan Hamilton που αγωνίζεται και στο 2 πέρα από το 3, ενώ ο Wilson Chandler μπορεί να παίξει και σαν Shooting Guard. Τέλος στο 3 υπάρχουν και οι Quincy Miller αλλά και Anthony Randolph που ίσως να παίξουν.

Πάντως στην ομάδα υπάρχει και ο Βετεράνος Andre Miller που ακόμα δεν έχει παίξει, ενώ δεν είναι κρυφό ότι η ομάδα ενδιαφέρεται να τον ανταλλάξει για το καλύτερο δυνατό αντάλλαγμα. Ο Miller φέτος θα εισπράξει 5,000,000$ για να  είναι συνεχώς στον πάγκο. Του χρόνου μόλις τα 2 από τα συνολικά 4,65 εκατομμύρια είναι εγγυημένα πράγμα που σημαίνει ότι το συμβόλαιο του σπάει πολύ εύκολα.

Οι Nuggets πάντως μπορεί να μην είχαν μεγάλα σχέδια για φέτος αλλά σίγουρα δεν περίμεναν τέτοια ατυχία από μια αρκετά νεανική ομάδα(3η στο NBA). To καλοκαίρι θα κρατήσουν κατά πάσα πιθανότητα το pick που έχουν από τους Knicks το οποίο το χρωστάνε στους Magic. Αν ανταλλάξουν τον Miller ίσως να μπορέσουν να πάρουν κάποιο second round pick. Οι Nuggets έχουν τα δικαιώματα του Erick Green που αγωνίζεται στην Siena. Ωστόσο δεν είναι απίθανο να ανταλλάξουν κάποιους από τους παίχτες που έχουν ήδη το καλοκαίρι. Δεν είναι απίθανο να γίνει κάποια ανταλλαγή με τον McGee αν δεν δουν ότι δεν μπορεί να δώσει αυτό που μπορεί, ή να δώσει τον Farried που σίγουρα μπορεί να δώσει καλό αντάλλαγμα. Το πραγματικό όμως ερώτημα είναι ένα. Τι θα διαλέξουν; Η επιλογές ουσιαστικά είναι δυο. 1) Θα πάρουν ένα Draft μέχρι την θέση 15 ώστε να επενδύσουν σε κάποιο νέο prospect ή 2) θα πάνε σε έναν Star να βοηθήσει τον Ty Lawson που δείχνει ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τα σχέδια του Shaw.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το ακούνε από την πρώτη και ολας μέρα που έφυγε ο Carmelo. H απουσία αίνος καθαρού Star. H απόκτηση του 'Iggy' πέρυσι δεν θεωρήθηκε ποτέ απόκτηση ενός Star αφού στα 29 του έδειχνε να μην παίζει σε αυτό το επίπεδο. Ο Lawson παρά την πολύ καλή χρονιά που κάνει δεν ψηφίστηκε για το All Star της Ορλεάνης. Τα μέσα να τον αποκτήσουν υπάρχουν διατηρώντας παράλληλα ένα καλό supportin cast γύρο από Lawson και κάποιον άλλον. Ο δυσεκατομυριουχος ιδιοκτήτης Stan Kroenke δεν έχει πρόβλημα να βάλει το χέρι στην τσέπη. Αλλά όπως ο ίδιος έχει πει θα το κάνει μόνο όταν πραγματικά ξέρει ότι υπάρχει η κατάλληλη ομάδα για το push προς το τελικό, όπως το 2008.

Όπως και να έχει αυτή την στιγμή η ομάδα είναι σε δύσκολη θέση. Το σενάριο ανταλλαγής υπάρχει ακόμα, όπως και το σενάριο του Tanking δεν είναι απίθανο. Μένει μόνο να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

No comments:

Post a Comment