December 6, 2013

Next Day: New York Knicks & Carmelo Anthony

Στην Νέα Υόρκη αυτή την στιγμή ψάχνουν για το ποιος θα πληρώσει την νύφη. Οι Assistance; Ο Coach ή οι παίχτες; Με τόσο σενάρια που έχουν ακουστεί για ανταλλαγές μάλλον οι παίχτες. O ιδιότροπος ιδιοκτήτης, James Dolan, δεν του είναι τίποτα να διώξει του πάντες. Ποια θα είναι λοιπόν η επόμενη μέρα για τους Knicks αλλά και για τον Carmelo Anthony που έχει ακούσει πολλά;

Η ομάδα, ήδη έχει βάλει στο 'σφυρί' τον Amar'e Stoudemire αλλά και τον Iman Shumpert αλλά δεν βρίσκουν κάποιον που να θέλει έναν παίχτη με 21,6 εκατομμύρια που δεν ξέρουν αν θα μείνει υγιείς. Τώρα έρχεται το ερώτημα. Να ανταλλάξουν τον Anthony ή όχι, και ποια είναι κάποια ενδεχόμενα που θα ενδιέφεραν τους Knicks;

1) Η λογική λέει ότι αφού η χρονιά είναι στάνταρ χαμένη, θα ψάξουν για κάποια First Round pick και κάποια συμβόλαια που το καλοκαίρι θα λήξουν. Οι Suns έχουν 3 First Round Picks και πλέον βρίσκονται σε αδιάφορη season, αγωνιστικά τουλάχιστον. Καθαρός Star στην ομάδα δεν υπάρχει ενώ το Salary είναι το δεύτερο χαμηλότερο την φετινή season. Του χρόνου θα υπάρχει μπόλικος χώρος καθώς του χρόνου έχουν υπόχρεο μόνο 36 εκατομμύρια. Ακόμα και Max συμβόλαιο να ζητήσει ο Carmelo Anthony, υπάρχει χώρος για έξοδα 30 εκατομμυρίων πριν περάσουν τον φόρο πολυτελείας. Από την άλλη οι Knicks μπορούν να πάρουν 1 ή 2 Picks και κάποιους εκ των Okafor, Haddadi, P.J Tucker, Ish Smith κλπ. Οι Suns κερδίζουν έναν Star, και μαζί με τα picks που διαθέτει θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν και πάλι στην Δύση.

2) Αφού η "επιχείριση Rondo" πάτωσε, μπορεί η New York να στείλει κάποιον εκ των Carmelo Anthony-Amar'e Stoudemire στην Βοστόνη για να πάρει ότι συμβόλαιο λήγει και αν καταφέρουν ένα First Round Pick. Σίγουρα το να έχει δυο συμβόλαια των 23$ εκατομμύρια δεν είναι βολικό.

3) Προπονητής: Ο Woodson δεν κρατήθηκε και έπεσε στην παγίδα. Η αμυντική λειτουργία των Knicks δεν υπάρχει πουθενά, και βάζει όλους τους παίχτες μέσα και λέει "παίξτε". Πριν την νίκη επί των Nets, είχε ένα 0-9 αρνητικό σερί. Σπάνια την γλυτώνει ο προπονητής σε ένα φιάσκο τέτοιων διαστάσεων. Προπονητές στην αγορά υπάρχουν. Ο Phill Jackson είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί, αν θέλει να επιστρέψει. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο George Karl, αλλά όπως είπε και ο ίδιος δεν θα πήγαινε σε αυτό το 'χάλι' ούτε για εκατομμύρια. Ο Jerry Sloan από το 2011 και μετά είναι ακόμα στην αγορά και σίγουρα ξέρει να πηγαίνει μια ομάδα στα playoff.

4)Ελεύθερη αγορά: Η ευκαιρία που θα έχουν αυτό το καλοκαίρι είναι και μοναδική. Λάθη δεν επιτρέπονται. Και όπου λέω λάθος αναφέρομαι στο "παίρνω ότι καλό παίχτη κυκλοφορεί". Η ομάδα σίγουρα θέλει έναν Star. Ο Stoudemire δεν είναι ο κατάλληλος και ο Carmelo Anthony απέτυχε. Φέτος θα δούμε πολλούς Star ελεύθερους αλλά και πολλούς ρολίστες. Το θέμα είναι να αρπάξει σωστά την ευκαιρία και να μην πέσει πάλι στην παγίδα. Υλικό υπάρχει και τώρα στην Νέα Υόρκη. Ο Felton με τον Shumpert είναι πολύ εκρηκτικό δίδυμο στα guard. Hardaway, Barniani.. είναι παίχτες που μπορείς να τους εκμεταλλευτείς σωστά.


Ο Carmelo πρέπει να φύγει πριν τελειώσει η περίοδος ανταλλαγής. Δεν φταίει απαραίτητα αυτός, αλλά οι Knicks θέλουν κάτι νέο για να καταφέρουν κάτι καλύτερο του χρόνου.

No comments:

Post a Comment