December 12, 2013

Raptors και Knicks σε ανταλλαγή. Lowry στο προσκήνιο.


Λίγες μέρες μετά την ανταλλαγή του Rudy Gay, o GM των Raptors Masai Ujiri, είναι σε επαφή με τους Knicks ώστε να ανταλλάξουν τον 27χρονο Kyle Lowry για να βγουν κατά κάποιο τρόπο και οι δυο κερδισμένοι. Οι Knicks στο παρόν και οι Raptors στο μέλλον. Αναλυτικά τα στοιχειά για τις φήμες που ακούγονται.
Οι Knicks μπορεί να τα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο αλλά υποφέρουν από αρκετές ατυχίες. Ο Tyson Chandler είναι έξω, ο Raymond Felton είναι επίσης έξω, και το βάρος έχει πέσει στους ώμους του Carmelo Anthony. Προς το παρόν η σκέψη να ανταλλάξουν τον Carmelo Anthony δεν υπάρχει, αλλά αν θέλουν να βελτιωθούν κάτι θα πρέπει να κάνουν. Αυτή την στιγμή έχουν το τρίτο χειρότερο ρεκόρ με 6/15 ή αλλιώς 28.6%. Η επιλογή του Lowry είναι μια πολύ καλή λύση αφού θέλουν έναν Guard που να δημιουργεί, τόσο για αυτόν όσο και για τους συμπαίκτες του. Φέτος έχει κατά Μ.Ο 14.6 πόντους και 6.7 assist ανά παιχνίδι ωστόσο μπορεί να βοηθήσει και στην άμυνα που οι Knicks είναι στον πάτο του NBA. Με τι άλλο θα συνοδεύεται η ανταλλαγή, και τι θα πρέπει να δώσει η Νέα Υόρκη;

Σύμφωνα με τις φήμες οι Raptors θα στείλουν τον Lowry και ίσως ακόμα έναν παίχτη, λογικά κάποιον benchwarmer με χαμηλό συμβόλαιο. Από την άλλη οι Raptors ζητάνε ένα 1st Round Pick αλλά και έναν παίχτη. Metta Wolrd Peace και Tim Hardaway Jr είναι δυο από τους υποψήφιους. Το θέμα είναι ότι ο Hardaway είναι ο μικρότερος παίχτης και με το μεγαλύτερο potential που σημαίνει ότι χάνει το μεγαλύτερο prospect της. Από την άλλη μετά από τις ανταλλαγές με Carmelo Anthony και Andrea Bargnani οι Knicks έχουν δώσει όλα τα διαθέσιμα pick πρώτου γύρου μέχρι το 2017. Από την άλλη ο Lowry στο τέλος της Season μένει Unrestricted Free Agent, και αν η Νέα Υόρκη είναι στο ίδιο χάλι δύσκολο να μείνει στους Knicks.

Με λίγα λόγια οι Knicks θέλουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, παίρνοντας έναν παίχτη που θα βοηθήσει σε άμυνα, επίθεση και μοίρασμα. Οι Raptors θα έχουν Picks για το μέλλον, ενώ το Salary τους θα είναι αρκετά χαμηλό για να κυνηγήσουν κάποιον Super Star στην γεμάτη Stars αγορά του 2014. Ο Masai Ujiri κάνει ότι μπορεί για το μέλλον της ομάδας. Το αν θα το πετύχει θα φανεί του χρόνου με τι επιλογές στην αγορά θα κάνει.

No comments:

Post a Comment