December 8, 2013

Ανταλλαγή ξανά στο Sacramento. Rudy Gay στο προσκήνιο.

Ο Rudy Gay δεν έμεινα πολύ στο Toronto και πλέων είναι μέλος των Kings που πρόσφατα πήραν τον Derrick Williams. Αναλυτικά η ανταλλαγή και το παρασκήνιο
.Οι Raptors που πληρώνουν πολλά τον Gay, δεν έχουν το ανάλογο αποτέλεσμα ενώ και ο ίδιος δεν φαίνεται ιδιαίτερα χαρούμενος. Σύμφωνα με το Yahoo sports, οι Raptors ήρθαν σε συμφωνία με τους Kings που περιλαμβάνει τον Gay και άλλους 4 παίχτες. Αναλυτικά οι Kings θα δώσουν τους Greivis Vasquez, John Salmons, Patrick Patterson και Chuck Hayes, ενώ πηγές λένε ότι η ανταλλαγή θα περιλαμβάνει και τους Quincy Acy και Aaron Gray.

Με τον Masai Ujiri στο τιμόνι οι Raptors στοχεύουν στην επόμενη season αφού το ρεκόρ τους τώρα δεν είναι αυτό που περίμεναν. Έτσι πλέον πάνε για Tanking έχοντας πρωταρχικό σκοπό να μπορέσουν να πάρουν τον Andrew Wiggins από το Πανεπιστήμιο του Kansas, που είναι γεννημένος στον Καναδά. Αλλά στην ανταλλαγή τι κέρδος έχει η κάθε ομάδα, αγωνιστικά αλλά και αγωνιστικά;

Από την μεριά των Raptors οι 4 παίχτες που θα πάρει έχουν συνολικό Salary 18,4 εκατομμύρια. Vasquez και Patterson έχουν Qualifying Offer, οπότε δεν υπάρχει μακροχρόνια δέσμευση αν δεν θέλει η ομάδα, το ίδιο και με τον Salmons που έχει Team Option το καλοκαίρι με τον Chuck Hayes να είναι το μοναδικό συμβόλαιο, έχοντας διάρκεια μέχρι το 2014/15. Έτσι λοιπόν το Salary του χρόνου θα πέσει δραματικά με σκοπό να κάνουν μια νέα ομάδα.

Από την άλλη, οι Kings που δεν έχουν κάνει καλό ξεκίνημα πάνε σε νέα φιλοσοφία παίρνοντας έναν παίχτη που μπορεί να γίνει franchise παίχτης μαζί με τον Cousins, και με μελλοντικές κινήσεις, έχοντας 20 περίπου εκατομμύρια να επιπρόσθετες κινήσεις. Ωστόσο ο Gay διαθέτει Option αυτό το καλοκαίρι. Όπως και να έχει οι Kings κερδισμένοι μπορούν να βγουν. Στο αγωνιστικό κομμάτι, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα οι άνθρωποι των Kings έχουν σκοπό να χρησημοποιήσουν ως Stretch-Four Position. Δηλαδή θα κατέβουν τριάδα Williams Small Forward, Rudy Gay Power Forward και DeMarcus Cousins ως 5άρι. 

No comments:

Post a Comment